Scheffelfältets kennel

 Elisabeth med
Ch Scheffelfältets Regina Di Koitjärve

Mitt liv har kretsat kring hundar sen födseln, min far födde upp schäferhundar och det var också den ras jag själv började arbeta med. Första framgångarna i utställningsringen kom dock med Boxer, BIR och BIS med egen uppfödning 1974.

När barnen flyttade ut började jag titta på pälshundar och fastnade för PON, Polski Owczarek Nizinny. Jag importerade hundar från Norge, England, Finland, Tyskland, Italien och Danmark.

Vi har haft mycket trevligt tillsammans, det var med dem de riktigt stora utställningsframgångarna kom. Det var också under en utställningsresa i Europa som jag fann mina stora kärlekar, vattenhundarna.

Med Lagotto Romagnolo och Perro de Agua Espanol skulle jag leva och dö, så kändes det. Men tyvärr har Perron fått mindre utrymme allt eftersom tiden gått men de har fortfarande en stor del av mitt hjärta. Och i och med att min dotter Pia valde att börja med Perro känns det inte längre som jag svikit rasen.

Med mina hundar åker jag på utställningar runt om i Sverige och Europa. Vi deltar på tryffelsök i Italien och numer även på Gotland.

Du hittar kenneln i Banka, en bit utanför Fjärås, Kungsbacka.


 


* * * * * Copyright © Scheffelfältets * * * * *